Tillbaka till samtliga rapporter

Avsmalning i gata medför kollisionsfara

Rapporterat i kategori Vägar (Övriga) av Roger Nyberg, 21:52, onsdag 23 februari 2022

Skickades till Kil, 3 minuter senare

Strax efter återvinningsstationen vid Vinterväder på Stenkolsvägen. Så finns det en avsmalning i gatan. Sträckan på ca. 20-30 meter har för några år sedan i samband med en ombyggnad av spårområdet och gc-vägen/gatan smalnats av i en S-kurva med några reflexstolpar. Gatan är i denna sträckningen uppskattningsvis ca. 2-3 meter smalare än före och efter. Har vid flera tillfällen varje år i just "S-kurvan" själv varit extremt nära att kollidera med mötande trafik. Och även kört precis efter andra bilar som också varit väldigt nära att kollidera. På sommaren går det hyfsat att mötas. MEN nu på vintern när det är plogkanter på båda sidor så är det mycket värre. Ofta får bilar i norrgående körfält stanna för att släppa fram mötande trafik. Men ofta kör båda bilarna samtidigt med stor fara för att kollidera. Det har troligen skett olyckstillbud under åren, som jag inte känner till. Men har som sagt vid något tillfälle sett händelser som varit på håret att inträffa. Dessutom går det som sagt en gång/cykelväg bredvid. Skulle en kollision eller påkörning ske samtidigt som en gående/cyklist passerar, så är risken mycket stor att denna körs på eller träffas. Och det är många barn som passerar där. Vill inte tänka på vad som skulle bli resultatet då. Det är främst därför jag känner att jag måste påtala detta för er, och inte tills efter en dödsolycka inträffar. Det går att bredda körfältet ganska enkelt mot öster/järnvägen några meter. Utan att göra om gc-vägen på västra sidan. Dvs ta bort reflexstolparna, och asfaltera. Eventuellt justera gc-vägen något.

RSS-flöde för uppdateringar till denna rapport Erhåll epost när uppdateringar ges till denna rapport

Uppdateringar

 • Ska vara Stenåsvägen...

  Postat av Roger Nyberg 20:39, tisdag 1 mars 2022

 • Har efter en månad ännu ej fått svar eller någon respons.

  Postat av Roger Nyberg 05:36, torsdag 24 mars 2022
  Fortfarande öppen, via enkät

 • Har ännu ej fått något svar. Verkar konstigt att det ska dröja så länge. Har ni rätt kontaktuppgifter till rätt person på kommunen? Mvh Roger

  Postat av Roger Nyberg 17:03, torsdag 21 april 2022
  Fortfarande öppen, via enkät

 • Har fortfarande inte fått något svar överhuvudtaget!! Undrar varför. Normalt ska man få respons från kommunen när man kommer med synpunkter. Man kanske måste göra en skrivelse till kommunstyrelsen för att få svar. Mycket märkligt!

  Postat av Roger Nyberg 00:41, fredag 20 maj 2022
  Fortfarande öppen, via enkät

 • Hej, tack för din synpunkt. Ja du har verkligen fått vänta på svar, jag ber om ursäkt för det. Jag känner inte till att det är aktuellt med någon åtgärd av gatan. Jag lämnar dina åsikter till gatuchef Stefan Björkman. Han kontaktas på stefan.bjorkman@kil.se om du vill veta mer. Med vänlig hälsning Annelie Kils kommun.

  Tillstånd ändrat till: Kunde ej åtgärda

  Postat av Kil (Gatuavdelningen) 07:51, onsdag 15 juni 2022

Ge en uppdatering

Din information kommer endast användas i enlighet med vår integritetsskyddspolicy

Nästa: Berätta för oss om dig

eller Inga personuppgifter sparas och du får inga uppdateringar om denna rapport.

Din uppdatering

Berätta för oss om dig

Har du ett lösenord för FixaMinGata?