Tillbaka till samtliga rapporter

Svårigheter att ta sig över gatan utan att bli påkörd

Rapporterat i kategori Vägar (Riksvägar/Trafikverket) av Oscar, 10:53, tors 3 december 2020

Skickades till Trafikverket, 5 timmar, 16 minuter senare

Hej ! jag kör varje dag förbi för att lämna mina barn på hövägen förskola och ser barn och vuxna som gå eller cykla från Toråsvägen till andra sida för att gå till skolan. Bilar och bussar kommer från båda sidor av Stärrkärrsvägen plus mera bilar som kommer från Nytorpsvägen och svänger höger eller vänster i Stärrkärrsvägen. Under tiden, barnen väntar till att hitta en lucka för att springa till andra sida av gatan, eller till att nån bilist skulle bromsa och låta dem gå över. Den här är en "accident waiting to happen". Då trafiken nu har ökat markant i Älvängen. Den delen av Stärrkärrsvägen är max 40 Km/tim men ingen respektera detta (se statistiker från trafiksskylten som bara blinkar röd... https://www.alekuriren.se/ samhalle/ det-ar-skrammande-siffror/ ). Jag anser att det är ingen trygg sätt att gå över vägen. Det är ingen större åtgärd från er sida för att åstadkomma detta och bygga en farthinder plus en övergångställe som prioriterar fotgångare och cyklister, men skulle vara en trygghet för dem som bor på andra sidan gatan. tack på förhand och för en kontinuerlig bra job.

RSS-flöde för uppdateringar till denna rapport Erhåll epost när uppdateringar ges till denna rapport

Uppdateringar

 • Kategori ändrat från ‘Vägar (Övriga)’ till ‘Vägar (Riksvägar/Trafikverket)’

  Postat av Ale kommun (Kontaktcenter) 16:09, tors 3 december 2020

 • Hej och tack för meddelandet! Vi förstår verkligen er oro i detta. Först och främst vill jag informera er om att Starrkärrsvägen är statlig och omhändertas av Trafikverket. Det är alltså inte ett kommunalt ärende. Vidare finns det även data som visar på att övergångsställen inger falsk trygghet vilket i sin tur lett till olyckor när det egentligen ska vara tvärtom. Personer har exempelvis sprungit över övergånggstället i god tro om att det är säkert.

  Angående detta så är det bättre om du vänder dig direkt till Trafikverket och undersöker hur dem resonerar kring detta. Du når dem på 0771-921 921 / https://www.trafikverket.se/ om-oss/ kontakt/

  Hälsningar kontaktcenter

  Postat av Ale kommun (Kontaktcenter) 16:12, tors 3 december 2020

 • Hej tack för svaret. Jag kommer inte vidare med ärendet and I hope for the best. Det skulle bli bättre att Ale kommunen trafik experter löser problemet direkt med trafikverket, nu att ni är medvetna om det. Säkert ni har direkt kontakt med dem som jobbar med detta.

  Lika till dessa barn som gå till skolan på andra sida av gatan, varje dag.

  Note: (övergångsställen finns överallt i Älvängen. Varför i det här fallet ger falsk trygghet ?)

  Gärna radera inte det här trådet. Om det skulle ev. hända en olycka, då vet vi att problemet var anmäld och ale kommunen trafik avdelningen tog ansvaret av sig bara för att gatan tillhör till trafikverket.

  Mvh

  Postat anonymt 12:57, ons 9 december 2020

 • Uppdatering

  Tillstånd ändrat till: Löst

  Postat anonymt 13:15, ons 9 december 2020

 • Frågeformulär ifyllt av rapportören; Tillstånd ändrat till: Löst, 13:16, ons 9 december 2020

Ge en uppdatering

Din information kommer endast användas i enlighet med vår integritetsskyddspolicy

Nästa: Berätta för oss om dig

eller Inga personuppgifter sparas och du får inga uppdateringar om denna rapport.

Din uppdatering

Berätta för oss om dig

Har du ett lösenord för FixaMinGata?