Du kan flytta runt med ditt tangentbord
plus
minus
vänster
höger
Placera en nål på kartan för att påbörja en ny rapport
mellanslag
Tryck på mellanslag igen för att anpassa platsen
mellanslag
Påbörja
rapporten här
Flytta
rapporten hit
Tillbaka till samtliga rapporter

På vinden

Rapporterat av iOS i kategorin Nedskräpning, anonymt 15:40, tors 31 mars 2022

Skickades till Göteborgs kommun, 4 minuter senare. FixaMinGata-ref: 29717.

Vinden har en förmåga att ta med sig en massa skit i Göteborg inte minst papper och plastförpackningar..

RSS-flöde för uppdateringar till denna rapport Erhåll epost när uppdateringar ges till denna rapport

Uppdateringar

  • Hade det inte varit lättare för dig att plocka upp dessa 3-4 skräpbitar istället för att logga detta? Förväntar du dig att någon åker ut och plockar detta? Så här fungerar det: det är 5-6 stora städningar per år och plock i mån av tid däremellan. Mer medel avsätts inte till detta. Varken du eller någon annan vill betala för mer. Dessutom tror jag att det är bättre om .edel avsätts till kampanjer mot nedskräpning, säkrad last etc. För det är det egentliga problemet.

    Tillstånd ändrat till: Löst

    Postat anonymt 16:22, fre 22 april 2022

  • Tack anonym för att du förklarar hur saker går till! Om det ändå bara var 3-4 skräp som låg här.. hela sträckan längs ån är full av skit som årligen klipps sönder eller blåser ut i ån istället för att plockas upp. Jag har försökt påtala problematiken på denna sträcka i åratal utan resultat, första året försökte jag själv plocka upp skräpet men med all byggnation som pågick hade jag fått lägga 10 timmar i veckan på detta vilket jag inte har tid för! Det är dags att Göteborgs stad sköter sitt miljöåtagande och inte dumpar det i knät på allmänheten gång på gång!

    Postat anonymt 16:41, sön 24 april 2022

  • Jag har ansvar för rent vägområde på statliga vägar så ja jag fattar precis. Man kan plocka ett helt mot på 3-4h, veckan efter när man kör förbi ser det nästan lika illa ut igen. Nu är ju just det området extra utsatt eftersom Renova tömmer alla containers i Marieholm. Men desto större anledning att kommunen går in extra i området. Jag föreslår att du skriver direkt till Park och Natur. Men fortsätt logga :)

    Postat anonymt 17:19, sön 24 april 2022

  • Då ny plast och skräp hela tiden blåser hit från kringliggande byggnation och renovation anläggning så kommer denna yta aldrig lyckas bli ren förrän man tar ett samlat grepp på all renhållning i staden och tar ansvar för sitt skräp i varje avseende

    Tillstånd ändrat till: Öppen

    Postat anonymt 02:21, fre 29 april 2022
    Fortfarande öppen, via enkät

  • Jag ser inget större problem här. Två pappmuggar, nån typ av stålburk. Enstaka vita papper. Det här är inte skräpigt.

    Tillstånd ändrat till: Löst

    Postat anonymt 14:37, lör 7 maj 2022

  • Tack för din iakttagelse kul att du är inne o läser samt ändrar ärenden till lösta bara genom din uppfattning på de bifogade bilderna.. låter som du jobbar i PoN eller en av deras upphandlade entreprenörer som inte gör sitt jobb utan bara lyfter skattebetalarnas pengar till egen ficka

    Postat anonymt 01:15, ons 11 maj 2022

  • Lägg ner att trolla. Jag skrev vad jag gör. Jag säger bara att det är omöjligt att hålla den standard du önskar. Dina bilder visar en nystädad yta, jag vet eftersom dom som städade där gick där i mars strax innan du postade detta. Det blåser in i rask takt på sina ställen ja och som du vet har väljarna lagt nivån genom att rösta ner samhällsstandarden. Lågt att påstå att folk inte gör sitt jobb. Rikta ditt missnöje där det hör hemma, dvs politiker. Inte servicesamordnare som tvingas spamma olika förvaltningar med människors ocd.

    Postat anonymt 16:57, ons 11 maj 2022

  • Och nej, jag körde förbi och kollade. Det var så lite så jag ansåg inte att det var värt att plocka i dagsläget. Det finns betydligt skitigare ytor jag behöver prioritera. Det gick 3-4 gubbar där i mars och extrastädade. Du behöver dock förstå att dessa mängder är otroligt lite i sammanhanget. Flytta ut på landet kanske, där är det relativt fritt från ouppfostrat folk som använder bilrutan som papperskorg. Så länge du håller dig till småvägarna. Nu är det här ett av sveriges mest trafikintensiva vägområden 🙄

    Postat anonymt 18:56, ons 11 maj 2022

  • Fortsätt du att köra du verkar inte vilja jobba för att vår miljö ska vara fri från plast och skit.. dagens vindar har sannolikt tagit med sig skräpet ner i Säveåns istället då då är det väl inte ditt ansvar längre…

    Postat anonymt 13:31, tors 12 maj 2022

  • Men du förstår inte, gräset växer, det döljer skräpet på nolltid, vi hinner inte runt för att plocka innan slottern kommer, vips har vi slottrat skräp över gräsmattorna, idag plockade jag på den här ytan och bara för att statuera ett exempel så spenderade jag 40 min där för att få ihop 1/4 av en 125-liters säck. Nu är ytan helt skräpfri. Tänk dig då om allt vägområde skulle skötas likadant så skulle vi behöva _minst_ tio gånger så mycket personal. Är du beredd att betala för det?

    Att du gnäller på entreprenörerna är ju väldigt upplyftande för en sån som mig som faktiskt GÖR något åt detta, i den mån jag har möjlighet. Fortsätt felanmäla men ha med dig begränsningarna som råder i åtanke så att det här verktygen blir användbart för såna som mig.

    Postat anonymt 17:18, tors 12 maj 2022

  • Och tänk på att det är skillnad på kommunalt ansvarsområde och statligt ansvarsområde. Det statliga sköts exemplariskt. Sträckan vidare mot centrum är kommunal och där tänker jag inte städa :)

    Postat anonymt 17:25, tors 12 maj 2022

  • Du kan följa med mig en dag och se hur jag jobbar. Ta med dig mycket vatten att dricka och var beredd på blod, svett och tårar.

    Postat anonymt 17:26, tors 12 maj 2022

  • Låter som ni har ett arbetsmiljöproblem, men visst jag är på, jobbar själv mån-fre 06-17 och har en del ideella åtaganden utöver det men säg ett datum i oktober och framåt då ser det ut att finnas ett par luckor

    Postat anonymt 22:41, fre 13 maj 2022

Den här rapporten är nu stängd för uppdateringar. Du kan skapa en ny rapport på samma plats.